Dziś dowiecie się jak przygotować ogórkową przekąskę „pod szaszłykiem”. Wystarczy zamarynować ogórki z miodem oraz musztardą, by powstała przepyszna przystawka na grilla. Gwarancja na to, że pierwsza zniknie ze stołu! Ogórki przygotowuje się szybko. To banalny, a za razem pyszny przepis. Przekąska, która idealnie chrupie i pachnie latem.
Ogórki umyj, bez obierania.
Pokrój je w grube plastry, to samo zrób z papryką.
Koperek drobno posiekaj, a czosnek zetrzyj na drobnej tarce.
W misce wymieszaj ogórki, paprykę, czosnek oraz koperek. Dodaj wodę i olej roślinny.
Następnie dodaj jeszcze sól, musztardę, ocet i miód. Całość dokładnie wymieszaj.
Przykryj miskę folią spożywczą i odstaw na około 1,5 godziny do zamarynowania. Warto w tym czasie przemieszać ogórki około 2- 3 razy po czym włożyć je jeszcze na 2 godziny do lodówki.