Wypróbuj je, a ta przekąska zagości na stałe na grillu.Niesamowicie prosty przepis na ogórki miodowe.

Wyśmienity przepis na ogórki miodowe, które świetnie sprawdzą się na grilla. To przekąska, która szybko znika ze stołu!

Dziś dowiecie się jak przygotować ogórkową przekąskę „pod szaszłykiem”. Wystarczy zamarynować ogórki z miodem oraz musztardą, by powstała przepyszna przystawka na grilla. Gwarancja na to, że pierwsza zniknie ze stołu! Ogórki przygotowuje się szybko. To banalny, a za razem pyszny przepis. Przekąska, która idealnie chrupie i pachnie latem.

Sposób przygotowania:

Składniki:

  • 500 g ogórków
  • 25 ml wody
  • 25 ml oleju roślinnego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka doli
  • 1 ostra papryczka chilli
  • 40 g koperku

Ogórki umyj, bez obierania.

Pokrój je w grube plastry, to samo zrób z papryką.

Koperek drobno posiekaj, a czosnek zetrzyj na drobnej tarce.

W misce wymieszaj ogórki, paprykę, czosnek oraz koperek. Dodaj wodę i olej roślinny.

Następnie dodaj jeszcze sól, musztardę, ocet i miód. Całość dokładnie wymieszaj.

Przykryj miskę folią spożywczą i odstaw na około 1,5 godziny do zamarynowania. Warto w tym czasie przemieszać ogórki około 2- 3 razy po czym włożyć je jeszcze na 2 godziny do lodówki.

Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!