Ten przepis rozwiąże Twój problem! Miękkie mięso doskonale komponuje się z sosem jogurtowym i grzybami. Dodatki, takie jak kasza lub ziemniaki, uzupełnią posiłek.
Cebulę pokrój na połówki, a pieczarki na cienkie plasterki. Podsmaż cebulę i pieczarki na maśle.
Mięso pokroić w drobną kostkę, a następnie dodać do cebuli i pieczarek. Smażyć przez około 10 minut. Wymieszaj musztardę, koncentrat pomidorowy i tymianek. Dodać wodę do mieszanki i dobrze wymieszać. Mieszankę gotować na średnim ogniu przez 30 minut.
Gdy mięso będzie miękkie, dodać mleko, jogurt i sól. Gotuj jeszcze przez kilka minut. Takie gotowane na parze mięso świetnie nadaje się do przygotowania rodzinnego posiłku z ziemniakami lub kaszą. Można też eksperymentować z sosem, zastępując pieczarki innymi ulubionymi grzybami.