Dzieci bardziej chwaliły ten prosty i szybki przepis niż niedzielne steki. Robimy to regularnie latem.
Umyj cukinię, usuń końcówki. Pokrój w cienkie plasterki, używając np. obieraczki do ziemniaków. Ułóż plastry cukinii jeden na drugim.
Utwórz kształt X. Pokrój szynkę i mozzarellę. Połóż kawałek mozzarelli i szynki na środku.
Teraz utwórz wiązkę, wiążąc ze sobą końce. Zabezpiecz wykałaczką i postępuj w ten sam sposób. Napełniamy w ten sposób do wyczerpania wszystkich składników.
Ubij jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Najpierw zanurz każde opakowanie cukinii w jajku. Następnie w bułce tartej.
Rozgrzej olej na patelni. Zawsze smaż kilka paczek jednocześnie, aż będą złociste.
Usuń nadmiar oleju serwetką i możesz go podać, na przykład sałatka jarzynowa jest doskonała jako dodatek.