Nadziewane kotlety kijowskie dla Pań, które cenią szybkie i łatwe przepisy. Robię dosyć często bo są przepyszne.

Kotlety kijowskie są z pewnością bardzo smaczne, a ich przygotowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu i wysiłku. Natomiast ich smak jest po prostu zachwycający! Delikatne mięso, soczyste nadzienie to połączenie doskonałe, które pokocha Twoja rodzina!

Składniki

  • 2-3 piersi z kurczaka
  • 120 g masła
  • pęczek ziół
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki zmielonego czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Przetnij każdy filet wzdłuż. Następnie każdą z połówek przetnij z boku, tworząc wgłębienie na nadzienie

Teraz rozgnieć miękkie masło w misce. Posiekaj swoje ulubione zioła: możesz wziąć koperek, pietruszkę lub ich mieszankę. Dodaj sok z cytryny, posiekany czosnek, posiekane zioła, pieprz i sól. Wszystko dobrze wymieszaj.

Wypełnij filet nadzieniem. Delikatnie umieść część nadzienia w filecie za pomocą łyżki lub widelca, a następnie ponownie połącz krawędzie. Surowe mięso z łatwością sklei się i zamknie mięsną „kopertę”.

Teraz wszystkie kotlety dopraw solą i pieprzem. Następnie zacznij je panierować. Obtocz je w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Najlepiej smaż je na dużej ilości oleju. Dzięki temu otrzymasz pyszną chrupiącą skórkę, która będzie dobrze współgrać z płynnym nadzieniem.

Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!