Upiecz wszystko razem, pyszny obiad raz dwa jest na stole. Kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują.
566
Znalazłam doskonały, szybki przepis na niesamowicie smaczną zapiekankę z cukinii. Mogłabym ją jeść codziennie i nigdy by mi się nie znudziła. Doskonała jako dodatek do mięs czy jako samodzielne, lekkie danie. Koniecznie spróbuj, jeśli tak jak ja kochasz cukinię.
Potrzebujesz:
cukinia – 3 szt.
jajka – 3 szt.
ulubiony ser – 150 g
sól
czarny pieprz
olej roślinny
Przygotowanie:
Cukinię umyj i pokrój na małe kawałki.
Włóż cukinię do naczynia do zapiekania.
Dodaj olej, sól, pieprz i wymieszaj.
Jajka ubij z odrobiną soli i pieprzu.
Polej przygotowaną mieszanką warzywo, a następnie połóż na wierzchu starty ser.
Piecz w 180 stopniach C przez 20-30 minut. Smacznego!