Biorę 3 jajka, marchewkę i robię z tego niesamowity przysmak. Smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Przygotuj tę fantastyczną marchewkową maskaradę według tego oryginalnego przepisu. Delikatne ciasto, o przepięknym kolorze, skradnie serce niejednego fana słodkich wypieków.

Potrzebujesz:

  • 250 g marchewki
  • 4 jajka
  • 150 ml oleju roślinnego
  • 200 g cukru pudru
  • 250 g mąki pszennej
  • 10 g proszku do pieczenia
  • kawałki jabłek lub innych owoców

Przygotowanie:

Marchewki pokrój na cienkie koła, włóż do miski i wbij jajka. Wlej olej i wymieszaj za pomocą ręcznego blendera.

Możesz zmodyfikować przepis i np. zetrzeć marchewki i dodać skórkę z cytryny dla jeszcze lepszego smaku. Dodaj cukier, mąkę i proszek do pieczenia.

Dokładnie wymieszaj trzepaczką, nie może być żadnych grudek. Foremkę lub naczynie do pieczenia posmaruj masłem, wlej przygotowaną masę i ułóż na wierzchu plastry jabłka.

Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Włóż ciasto i piecz około 30 minut. Posyp gotowy deser cukrem pudrem. Pokrój i podawaj. Życzę smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!