Minimum wysiłku, a na stole zagości smaczna i zdrowa przekąska. Dziś chce podzielić się z Tobą tym szybkim i wspaniałym przepisem własnie z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Do jego przygotowania możesz użyć dowolnych, swoich ulubionych.
Bakłażana, cukinię i pomidory umyj i pokrój w kostkę. Cebulę i paprykę obierz, pokrój w mniejszą kostkę, papryczki jalapenos i marchewki pokrój w cienkie paski.
Wymieszaj warzywa w głębokiej misce, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj resztę składników oprócz ziół. Dobrze wymieszaj.
Włóż mieszaninę warzyw do rękawa do pieczenia. Zepnij krawędzie i umieść rękaw na blaszkę. Piecz w piekarniku w 190 stopniach przez około godzinę.
Gulasz możesz podawać na ciepło lub schłodzony, posypany posiekanymi ziołami np. pietruszką jako zimną przekąskę.