Sakiewki z mięsem mielonym: Soczysty środek i chrupiąca skórka. Lepsze od pierogów.

Dla prawdziwych smakoszy i miłośników domowej kuchni mamy przepis na soczyste sakiewki z mielonym mięsem. Soczysty środek i chrupiąca skórka sprawią, że zakochasz się w nich od pierwszego kęsa!

SKŁADNIKI

  • 650 g mąki
  • 300 ml wody
  • 250 ml oleju roślinnego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 20 g drożdży
  • 250 g wieprzowiny
  • 250 g wołowiny
  • 2 cebule
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

W 200 ml wody rozpuść świeże drożdże ze szczyptą cukru. Po 15 minutach zagnieć ciasto dodając do drożdży olej, mąkę i resztę wody. Umieść je w ciepłym miejscu na 1 godzinę. W międzyczasie przygotuj farsz. Wieprzowinę i wołowinę zmiel w maszynce do mięsa z cebulą.

Posól i popieprz mielone mięso z cebulą i dobrze wymieszaj. Ciasto podziel na małe kulki wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj. Na każdy kawałek ciasta włóż 1 łyżkę farszu i złącz krawędzie. Ściśnij krawędzie w taki sposób, aby otwór z mielonym mięsem pozostał na środku, jak na zdjęciu poniżej.

domowe mięso z przepisem mięsnym

Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny i zmniejsz ciepło. Delikatnie włóż sakiewki na rozgrzany olej z otworem skierowanym w dół. Gdy z jednej strony zrumienią się, odwróć na drugą. Upewnij się, że olej zakrywa w połowie sakiewki, aby je odpowiednio usmażyć. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, połóż gotowe danie na papierowej serwetce. Smacznego!

Oto jak gotować domowe sakiewki na patelni, nic skomplikowanego. Jeśli znasz sprawdzony przepis na sakiewki z innym nadzieniem, podziel się z nami.

error: Treść zabezpieczona !!