W 200 ml wody rozpuść świeże drożdże ze szczyptą cukru. Po 15 minutach zagnieć ciasto dodając do drożdży olej, mąkę i resztę wody. Umieść je w ciepłym miejscu na 1 godzinę. W międzyczasie przygotuj farsz. Wieprzowinę i wołowinę zmiel w maszynce do mięsa z cebulą.
Posól i popieprz mielone mięso z cebulą i dobrze wymieszaj. Ciasto podziel na małe kulki wielkości orzecha włoskiego i rozwałkuj. Na każdy kawałek ciasta włóż 1 łyżkę farszu i złącz krawędzie. Ściśnij krawędzie w taki sposób, aby otwór z mielonym mięsem pozostał na środku, jak na zdjęciu poniżej.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny i zmniejsz ciepło. Delikatnie włóż sakiewki na rozgrzany olej z otworem skierowanym w dół. Gdy z jednej strony zrumienią się, odwróć na drugą. Upewnij się, że olej zakrywa w połowie sakiewki, aby je odpowiednio usmażyć. Aby usunąć nadmiar tłuszczu, połóż gotowe danie na papierowej serwetce. Smacznego!