To pyszne danie przygotowuje się dosłownie w pół godziny, dlatego będzie ona idealna opcją gdy masz mało czasu, a chcesz zaserwować swoim bliskim coś sycącego i smacznego.
Zetrzyj marchewki na grubej tarce i pokrój cebulę w kostkę. Cebulę i marchewkę podsmaż w rondelku, w którym ugotujesz zupę z dodatkiem 3 łyżek oliwy. Gdy cebula będzie przezroczysta, dodaj pokrojone w kostkę pomidory i wymieszaj.
Wlej 1,5 litra czystej przefiltrowanej wody do garnka z warzywami. Następnie obierz ziemniaki i drobno posiekaj. Wsyp ziemniaki do rondla, zupę posól.
Duś przez 15 minut, a następnie włóż do garnka średniej wielkości, pokrojonego na kawałki łososia lub inną czerwoną rybę. Zagotuj zupę i dodaj suszone lub świeże posiekane zioła.
Dodaj liść laurowy i śmietanę, gotuj przez kolejne 10 minut na małym ogniu.