I tym samym zachwycać swoich bliskich wciąż innymi wersjami tego obłędnie dobrego deseru! Osobiście najczęściej daje do niego maliny i wiśnie. Ciasto dzięki tym owocom jest niesamowicie pyszne i delikatne!
Na masę
owoce:
1 szklanka = 250 ml
Najpierw przygotuj proste ciasto.
W misce połącz mąkę, cukier, proszek do pieczenia, jajka, olej i mleko. Wymieszaj składniki na jednolite, gładkie ciasto. Wylej 1/2 mieszanki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (45x32cm).
Krem: Wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie – twarożek, cukier, śmietanę, mąkę oraz jajka. Ostrożnie wylej nadzienie na ciasto i rozsmaruj równomiernie po powierzchni, Teraz ułóż na nim wybrane owoce – możesz umieścić to, co masz w domu (maliny, truskawki, jagody, porzeczki). Ja dałam sporą porcję malin. Wylej pozostałe ciasto na wierzch. Dokładnie rozprowadź na całej powierzchni.