Wsyp mąkę, suszone drożdże i wlej ciepłą wodę do większej miski. Stopniowo dodawać sól i olej. Wlej ciepłe mleko i wymieszaj powstałą mieszaninę.
Dodaj pietruszkę i mieszaj, aż powstanie ciasto. Następnie przykrywamy je na 40 minut. Gotowane ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Następnie włóż je do miski i rozgnieć widelcem.
Do puree ziemniaczanego stopniowo dodawać czarny pieprz, sól i pietruszkę. Składniki dozujemy według gustu. Posyp serem mozzarella cheddarem. Tak aromatyzowaną mieszankę ugniatamy na gęstą masę. Następnie formujemy z niej średniej wielkości kule, które układamy na blachę do pieczenia.
Ciasto wybieramy z miski, kroimy na kilka części, z których robimy kulki. Następnie zwijamy je na rozmiar mniejszego naleśnika, do którego wkładamy kulkę masy ziemniaczanej. Zawijamy kulkę ziemniaczaną w ciasto.
Naciskamy kulkę rękoma, aby stworzyć naleśnik, który przygotowujemy na talerzu. Posmaruj żółtkiem jajka, posyp serem. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez 25 do 30 minut. Piecz i podawaj.