Nadzienie:
Do miski wlać szklankę mleka, szklankę ciepłej wody i oleju .
Następnie dodać jajko, posypać cukrem, drożdżami i dobrze wymieszać.
Na koniec dodajemy całą mąkę i sól.
Wyrabiamy gładkie ciasto, które wkładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą. Niech wyrośnie. Zostawiamy na około 40 minut.
Przełóż ciasto na zakwasie na blat. Kroimy je na dwie mniej więcej równe części. Rozgniatamy, a następnie wałkujemy na prostokątne ciasto.
W ten sam sposób postępujemy z drugą częścią. Teraz posmaruj jedną część koncentratem pomidorowym, posyp startym serem, posiekaną natką pietruszki. Przykryj ciasto drugim.
Rozciągnij ciasto wzdłuż krawędzi. Ciasto kroimy na równomiernie szerokie, a nawet długie słupki.
Posmaruj wszystkie patyczki roztopionym masłem, a następnie zawsze składaj oba jeden na drugim. Naciskamy patyczkiem i obracamy.
Pałeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, natrzeć jajkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 20 minut.