Klasyczne chrupiące domowe bułeczki – Smaczne i szybkie w przygotowaniu.

Kto nie chciałby obudzić się zapachem ciepłych wypieków i przykryć delikatne bułeczki smakołykami, które rozpoczną idealny dzień? Spróbuj upiec własne złote bułeczki, w domu nie będą się długo nagrzewać i znikną w mgnieniu oka.

Proces przygotowania

Mąkę, cukier, wodę, olej, sól i drożdże wymieszać razem i wyrobić gładkie, nieklejące się ciasto, które odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Wyrośnięte ciasto podzielić na 16 części i pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 15 minut.

Każdy kawałek zwijamy w naleśnik, który zwijamy i formujemy w rulon. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej folią do pieczenia i pozostawiamy do wyrośnięcia na kolejne 30 minut. Następnie posmaruj bułki roztrzepanym jajkiem i mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 210°C przez około 10-15 minut na złoty kolor.

error: Treść zabezpieczona !!