Piersi z kurczaka na obiad – Oto szybki sposób na nieziemsko smaczny posiłek.
174
Odkryj sekret przygotowania smakowitych piersi z kurczaka – receptura ta cieszy się uznaniem ze względu na swoją prostotę i szybkość wykonania. Piersi z kurczaka zdobywają popularność nie bez powodu, jako że przygotowuje się je błyskawicznie.
Składniki potrzebne do tego przepisu to:
śmietana kwaśna – 3-4 łyżki
mąka pszenna – 2-3 łyżki
olej roślinny – 5-6 łyżek
czosnek – 1 ząbek
kurczak – 2 piersi
sól – 1/2 łyżeczki
jajko – 1 sztuka
mielony pieprz
kolendra
Instrukcje przygotowania krok po kroku:
Piersi z kurczaka należy pokroić na plastry o grubości mniej więcej 7 mm i umieścić je w misce.
Następnie do mięsa dodajemy sól, wybrane przyprawy oraz kolendrę, a także zmiażdżony ząbek czosnku, śmietanę kwaśną oraz jajko. Wszystko dokładnie mieszamy.
Po zamieszaniu składników, miskę przykrywamy i odstawiamy na bok na 20 minut, aby składniki mogły się przegryźć.
Po upływie tego czasu do mieszanki wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy, aby składniki się połączyły.
Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy piersi z kurczaka na średnim ogniu aż do uzyskania złotego koloru. Gotowe plastry mięsa umieszczamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podane w ten sposób delikatne piersi z kurczaka z pewnością zadowolą każdego smakosza. Życzymy smacznego!