Oryginalna włoska babka – Szybki i sprawdzony przepis. Bardzo prosta receptura.

Panettone, pyszne ciasto, które można jeść z dodatkiem bakalii, czekolady, a nawet egzotycznych owoców.

Nie potrzeba do niego skomplikowanych składników, samo wykonanie także nie należy do trudnych, a do tego można wiele w nim pozmieniać zależnie od własny potrzeb. Dzisiaj zatem przedstawimy Ci, jak przygotować taką włoską babkę we własnym domu. Świetnie bowiem nadaje się na czas świąt, ale także przy spotkaniu z rodziną czy przyjaciółmi.

Składniki:

  • 850 g mąki
  • 25 g drożdży
  • 50 g cukru + 1 łyżka
  • ½ szklanki wody
  • 4 żółtka i 2 całe jajka
  • 18- g masła
  • 1,5 łyżeczki soli
  • Skórka z jednej cytryny
  • 100 g orzechów
  • 100 g kandyzowanych owoców
  • 150 g rodzynek

Wykonanie:

error: Treść zabezpieczona !!