Wykorzystamy mus jabłkowy, mąkę ryżową i mascarpone, a całość dopełnimy smakiem wiśni. Idealny na każdą okazję! Zapraszam do kuchni!
W dużej misce wymieszaj 2 jajka, 1 słoik musu jabłkowego, słodzik do smaku, 1 łyżkę niesłodzonego kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz 80 g mąki ryżowej. Mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. W innej misce wymieszaj 250 g serka mascarpone, 1 jajko, 2 łyżki mleka, 1 łyżkę skrobi kukurydzianej oraz słodzik do smaku.
Mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy. Formę do pieczenia o wymiarach 10×15 wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto do formy, a następnie równomiernie rozprowadź masę serową na wierzchu. Ułóż mrożone wiśnie na wierzchu masy serowej. Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 30 minut.