Cytrynowa terapia antynowotworowa – Zetrzyj je na tarce i wspomagaj leczenie. Potwierdzone naukowo
Nowotwory często kończą się tragicznie w skutkach i chyba nikt nie chciałby mieć z nimi nic wspólnego.
Eksperci wciąż zadają sobie pytania, jak ich uniknąć. Ostatnie badania naukowe potwierdziły antynowotworowe działanie mrożonej cytryny. Dzięki niej jesteśmy w stanie zapobiec rozwijaniu się złośliwemu nowotworowi w naszym organizmie.
Cytryna swoją popularność zawdzięcza szerokiemu zastosowaniu zarówno w gastronomii, jak i w medycynie na całym świecie. Cytrus ten bogaty jest we wszelkiego rodzaju składniki odżywcze. Spożywając cytryny regularnie, z pewnością wzmocnimy nasz organizm i zapobiegniemy wielu poważnym chorobom, które mogą dotknąć każdego z nas o każdej porze.
Owoc ten świetnie sprawdza się w roli naturalnego antybiotyku, niwelując szansę na zagnieżdżenie się wirusów w Twoim organizmie, o których ostatnio jest wyjątkowo głośno. Warto również wiedzieć, że to właśnie skórki cytryny mają najwięcej witamin.
Udowodniono, że najlepiej działają zmrożone cytryny. Takie potrawy zaleca się stosować głównie w przypadkach:
- raka wątroby,
- raka prostaty,
- raka trzustki,
- raka jelita grubego,
- raka odbytu,
- neuroblastomy,
- leukemii.
Jak przygotować preparat z cytryn?
Aby cytryny spełniały wszystkie swoje właściwości lecznicze, muszą być one w skórce oraz mrożone. Przygotowując preparat z cytryn, przede wszystkim należy je dokładnie oczyścić najlepiej przy zastosowaniu octu jabłkowego, albo soku z cytryny.
Po starannym oczyszczeniu cytrynę należy włożyć do zamrażarki. Trzymamy je do momentu, aż staną się suche i twarde. Następnie owoc należy zetrzeć na tarce. Po wykonaniu tych kilku prostych kroków, cytryna jest gotowa do spożycia.
Tak przygotowaną cytrynę zaleca się spożywać raz w miesiącu w ilości przynajmniej 150 gramów. Po takiej kuracji z pewnością staniesz się bardziej odporny/odporna na raka, dlatego koniecznie poleć tę metodę znajomym i rodzinie.