Ten biszkopt to prawdziwe odkrycie! Delikatna, aksamitna konsystencja i całkowity brak mąki czynią go wyjątkowym deserem. Sprawdź, z czego jest zrobiony!
W misce umieść 3 całe jajka i 1 białko. Dodaj 1 łyżeczkę słodzika (Stewia). Bardzo ważne jest, aby jajka ubijać długo, aż powstanie puszysta masa powietrzna. Delikatnie wymieszaj ubite jajka z 4 łyżkami mleka w proszku na najniższej prędkości miksera. Wyłóż papierem do pieczenia spód i boki formy (nie jest to konieczne w przypadku foremek silikonowych). Piecz biszkopt w temperaturze 160°C przez 20-25 minut. Po upieczeniu pozostaw w piekarniku na kolejne 5 minut, a następnie wyjmij.
Jogurt rozcieńcz mlekiem, aby uzyskać rzadszą konsystencję (możesz od razu użyć jogurtu pitnego). Dodaj wanilię, aby zamaskować zapach jajek. Rozcieńcz 5 g żelatyny w 100 ml mleka i podgrzej. Do twarogu dodaj podgrzaną żelatynę w mleku i dokładnie wymieszaj. Rozłóż warstwę twarogu na biszkopcie.
Rozcieńcz 5 g żelatyny w 100 ml mleka, a następnie wymieszaj z 200 ml gorącego mleka. Wlej galaretkę na biszkopt, aby nasączyć całe ciasto i dodać deserowi delikatności. Udekoruj ciasto płatkami kokosa.