Rozwałkuj ciasto francuskie na płaskiej powierzchni. Rozsmaruj 100 g sosu pomidorowego równomiernie na powierzchni ciasta francuskiego. Pokrój 200 g boczku na małe kawałki i rozłóż równomiernie na sosie pomidorowym. Posiekaj 100 g zielonej cebuli i dodaj na ciasto. Zetrzyj 100 g parmezanu i posyp nim całość.
Dopraw solą, czarnym pieprzem i słodką papryką. Przełóż przygotowane ciasto do posmarowanej masłem blachy o średnicy 22 cm. W miseczce roztrzep jajko i posmaruj nim wierzch ciasta, aby nadać mu piękny, złocisty kolor. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i odstaw na kilka minut, aby lekko ostygło. Pokrój na porcje i podawaj na ciepło.