Przetnij każdy filet wzdłuż. Następnie każdą z połówek przetnij z boku, tworząc wgłębienie na nadzienie.
Teraz rozgnieć miękkie masło w misce. Posiekaj swoje ulubione zioła: możesz wziąć koperek, pietruszkę lub ich mieszankę. Dodaj sok z cytryny, posiekany czosnek, posiekane zioła, pieprz i sól. Wszystko dobrze wymieszaj.
Wypełnij filet nadzieniem. Delikatnie umieść część nadzienia w filecie za pomocą łyżki lub widelca, a następnie ponownie połącz krawędzie. Surowe mięso z łatwością sklei się i zamknie mięsną „kopertę”.
Teraz wszystkie kotlety dopraw solą i pieprzem. Następnie zacznij je panierować. Obtocz je w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Najlepiej smaż je na dużej ilości oleju. Dzięki temu otrzymasz pyszną chrupiącą skórkę, która będzie dobrze współgrać z płynnym nadzieniem.