Pachnie kawą i jest fantastycznie smaczny. Używam go do wszystkich deserów.
Zaparz kawę.
Wlej kryształowy cukier do rondla i pozwól mu się roztopić.
Pamiętaj aby ciągle mieszać – to bardzo ważne. Wlej kawę do roztopionego karmelu. Mieszaj, aż mieszanka się połączy.
Bądź ostrożny, ponieważ mikstura jest bardzo gorąca. Rozpuść budyń w wodzie i wymieszaj z mieszanką. Mieszaj, aż cała mikstura się zatęży. Teraz ściągnij krem z płomienia. Przykryj folią spożywczą i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wyjmij masło z lodówki odpowiednio wcześniej, aby zmiękło. Ubij masło trzepaczką. Gdy krem ostygnie, wymieszać łyżką razem z masłem.
Wszystko dokładnie wymieszaj. Ważne jest, aby wiedzieć, że zarówno masło, jak i karmel muszą mieć tę samą temperaturę podczas połączenia. Możemy go skropić kilkoma kropelkami olejkiem aromatycznym rumu. Kremu używamy do dekorowania i wypełniania. Świetnie nadaje się również do wietrzników czy eklerów.
U nas ten krem jest również używany do zimnych deserów, jeśli lubisz karmel i zapach kawy, ten krem jest odpowiedni dla Ciebie.