Pokrój cukinie w krążki o grubości około 1,5 cm. Dopraw solą z obu stron i odstaw na 30 minut. Pokrój czosnek na małe kawałki. Posiekaj koperek i pietruszkę na drobno. Po 30 minutach rozłóż cukinie na ręczniku papierowym i przykryj drugim ręcznikiem papierowym, aby wchłonął nadmiar wilgoci. Rozgrzej dobrze patelnię i dodaj 35 ml oliwy z oliwek.
Smaż cukinię z obu stron na złoty kolor, następnie przełóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Zmniejsz ogień i dodaj na patelnię 1 łyżkę oliwy z oliwek. Smaż czosnek przez 20-30 sekund, aż będzie aromatyczny, ale nie zrumieniony. Ułóż usmażone krążki cukinii na talerzu. Posyp czosnkiem, koperkiem, pietruszką i mieszanką papryczek.