Jest to bardzo ciekawy przepis, który pozwala na przygotowanie naprawdę fajnego dania, które jest wyjątkowo pyszne. Danie to smakuje naprawdę pysznie i każdemu będzie wyjątkowo smakować i dlatego też warto się z nim zapoznać i sprawdzić.
Pierwszym krokiem jest pokrojenie mięsa na niewielkie, około 1-centymetrowe kawałki. W ten sposób powinniśmy dostać około 8-10 sztuk, każdy z nich należy rozklepać oraz oczywiście posolić i popieprzyć. Ziemniaki gotujemy w mundurkach i po wystygnięciu trzemy na tarce.
Następnie siekamy zarówno grzyby, jak i cebulę i delikatnie podsmażamy, nie zapominając o ich posoleniu i popieprzeniu. Musimy także pamiętać o potarciu sera. Każdy z kawałków mięsa wkładamy do kubka, tak aby mięso zwisało z krawędzi. Do środka dodajemy ser i cebulę oraz kawałek masła i ziemniaki. Całość dociskamy do środka i wyrównujemy powierzchnię. Na koniec brzegami mięsa przykrywamy całe nadzienie.
Po przygotowaniu mięsa bierzemy blachę i wykładamy folią do pieczenia. Następnie każdy kubek musimy odwrócić tak, aby jego zawartość znalazła się na blasze i nie zmieniła swojego kształtu. Wszystkie kawałki smarujemy majonezem i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.