To unikalne danie jest pełne błonnika, wspomaga trawienie i przyspiesza metabolizm. Aby przygotować lekki, ale sycący deser, który dostarcza energii, ale nie obciąża organizmu, spróbuj go z owocami, jednym jajkiem i bez mąki.
Płatki owsiane zalej wrzącą wodą. Aby napęczniały odstaw na 10 minut.
Obrane jabłka pokrój w kostkę i włóż do miski.
Następnie dodaj do nich cynamon i dokładnie wymieszaj.
Przygotuj jajko i rozmrożone wiśnie oraz posiekaj orzechy włoskie i dodaj do miski z jabłkami i cynamonem.
W misce wymieszaj wszystkie składniki, włączając w to płatki owsiane, jabłka, wiśnie, jajko, sól i cukier.
Formę o średnicy 18 cm wyłóż papierem, a masłem posmaruj boki. Następnie nałóż warstwę masy i rozprowadź.
Uformowane ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 35 minut.