Jedząc tak dzień i noc, schudłam już 3 kg od wakacji, i nie jestem na żadnej diecie.

Przygotuj najsmaczniejsze pieczone warzywa w domu wg naszej receptury. Przepis prosty, smaczny i zdrowy, od razu Ci się spodoba.

Fantastyczna przystawka zastąpi ryż i ziemniaki w Twojej diecie, co nie tylko poprawi smak Twojego posiłku, ale również przyspieszy odchudzanie.

Lista produktów:

  • 1/2 białej kapusty
  • 2 cukinie
  • 1 duża marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 słodka papryka
  • 30-50 ml oliwy z oliwek
  • sól
  • 2 łyżeczki ulubionej przyprawy
  • 1 ząbek czosnku

Na sos: 

  • 4-5 łyżek białego jogurtu lub kwaśnej śmietany
  • musztarda
  • 1 ogórek kiszony
  • koperek

Przygotowanie:

Włożyć do miski cienko pokrojoną kapustę. Odetnij końce cukinii i obierz skrobakiem.

Należy dokładnie obrać marchewkę i odciąć końcówki. Ziemniaki również należy obierać i pokroić na mniejsze kawałki, a cukinię posiekać w kostkę i przełożyć do miski.

Paprykę należy oczyścić z nasion i łodyg, pokroić w plastry i przełożyć do osobnej miski.

Wymieszaj oliwę z oliwek, sól, pieprz i starty czosnek w małej misce, a następnie stopniowo umieszczaj warzywa w torbie do pieczenia.

Wlej mieszaninę olejów, zamknij torebkę i energicznie wymieszaj.

Następnie należy zrobić kilka małych otworów w torbie za pomocą szpikulca i umieścić ją na blasze do pieczenia.

Piec przez godzinę w temperaturze 180°C.

W małej misce wymieszaj śmietanę, musztardę, posiekany koperek i drobno pokrojony ogórek.

Podawaj pieczone ziemniaki z łagodnym sosem. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!