Ciasto można upiec z prostego ciasta z miodem, pokroić na pół, posmarować śmietaną i zwinąć. Nie ma nic lepszego do kawy jak doskonały deser.
Włóż jajko, szczyptę soli do miski i zacznij ubijać. Następnie ubij cukier i miód (jeśli jest słodki, podgrzej w kąpieli wodnej) i na koniec roztopione masło. Dodaj mąkę i sodę oczyszczoną i wymieszaj ciasto. Następnie wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut.
W przypadku kremu umieść miękkie masło w misce i ubij je. Następnie ubij cukier puder, serek śmietankowy (taki jak Philadelphia), cukier wanilinowy lub waniliowy i miód.
Wyrównaj krawędzie ciała i zachowaj resztę ciasta, nie wyrzucaj go. Arkusz przekroić wzdłuż na 2 cienkie plasterki. Wymieszaj miód z niewielką ilością wody, rozsmaruj go po jednej stronie naleśnika, a następnie rozsmaruj na nim około dwóch piątych kremu. Połóż drugą warstwę na wierzchu, ponownie posmaruj wodą z miodem, a następnie dwiema piątymi kremu. Następnie zwiń ciasto w rulon i włóż do lodówki na godzinę.
Umieść ustawione krawędzie ciasta w blenderze i zmiksuj na okruchy. Następnie resztę kremu rozsmarować na powierzchni bułki, przykleić na nią pokruszone ciasto i ponownie wstawić bułkę do lodówki na co najmniej godzinę.