Z piersi kurczaka nie tylko możesz zrobić obowiązkowe kotlety, ale też świetne roladki. Spróbuj ich nadziewanych serem i pietruszką, nie pożałujesz.
Ziemniaki pokroić w talarki, przełożyć do miski, dodać sól, słodką paprykę, oregano i pieprz, dodać olej i wymieszać. Pozwól im odpocząć przez 15 minut.
Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż, aby była cieńsza. Następnie poklep mięso z obu stron. Wymieszaj sól, oregano i pieprz w misce i dopraw mięso tą mieszanką. Wmasuj w nie wszystkie przyprawy dłońmi. W misce ubij jajka, dodaj olej, ocet, musztardę, przeciśnij czosnek i sól. Następnie za pomocą blendera ręcznego ubij domowy majonez. Rozłóż około połowy majonezu na jednej stronie mięsa.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce, a natkę pietruszki drobno posiekaj. Wymieszaj oba składniki, a następnie rozłóż je na plastrach mięsa (ale zachowaj około jednej trzeciej mieszanki na później). Następnie zwiń je w rulon.
Połóż ziemniaki na dnie naczynia do zapiekania i ułóż na nich roladki z kurczaka. Następnie posmaruj resztą majonezu. Formę wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec mięso przez około 60 minut. Następnie posyp pozostałym serem i natką pietruszki wierzch bułek i ponownie włóż je do piekarnika na kolejne 10 do 15 minut.