Na rozgrzanej patelni dodaj oliwę z oliwek i trochę masła. Gdy tłuszcz się rozpuści, wrzuć pokrojone w kostkę pomidory. Podsmażaj je na średnim ogniu przez kilka minut, aż zaczną się lekko karmelizować. Gdy pomidory zaczną się podsmażać, dodaj pokrojoną paprykę capia. Smaż razem przez około 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
W miseczce roztrzep 3 jajka. Dodaj sól, czerwoną paprykę w proszku i tymianek do smaku. Możesz również dodać posiekaną natkę pietruszki. Gdy pomidory i papryka są już dobrze podsmażone, wylej na nie równomiernie przygotowaną mieszankę jajeczną. Delikatnie rozprowadź ją po całej patelni.
Zamknij patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 1 minutę, aby jajka się ścięły. Na wierzchu posyp startym serem cheddar. Przykryj patelnię i gotuj jeszcze przez 1 minutę, aż ser się roztopi i stanie się kremowy. Śniadanie jest gotowe! Podawaj na ciepło, udekorowane dodatkową natką pietruszki.