Dodaj jajka do głębokiej miski. Posypać cukrem i ubić mikserem.
Następnie dodaj esencję, roztopione masło i ubij mikserem. Do masy wsyp mąkę i proszek do pieczenia i ubij ciasto.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Następnie włóż je do miski z ciastem i wymieszaj.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Następnie włóż formę do piekarnika i piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Po upieczeniu wierzch posypać cukrem pudrem i podawać.
Dodaj jajka do głębokiej miski. Posypać cukrem i ubić mikserem.
W trakcie ubijania dodać roztopione masło. Następnie dodać śmietanę i ubić.
Następnie dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Posypać mąką i ubić mikserem na gęstą śmietanę.
Na koniec dodać pokrojone jabłka, wymieszać i przełożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut.