Pokrój wieprzowinę na plastry o grubości 1-1,5 cm. Połóż plastry mięsa na twardej powierzchni i ubij je tłuczkiem.
Następnie w mięsie robimy płytkie nacięcia nożem w kształcie kratki. Odwróć mięso i wykonaj te same nacięcia.
Pieprz i sól wrzuć do moździerza i dobrze zmiel. Posyp przyprawami z obu stron mięsa. Dobrze go potrzyj.
Mięso włożyć do miski i odstawić. Umyte i obrane ziemniaki pokroić w okrągłe plastry.
Umieść ziemniaki w misce. Posyp solą i wymieszaj rękami. Blachę do pieczenia wyłożyć folią, posmarować olejem. A my układamy ziemniaki.
Połóż plastry mięsa na wierzchu ziemniaków. Pokrój cebulę w krążki.
Umieść krążki cebuli na wierzchu mięsa. Pomidora pokroić w plasterki i kładziemy go na cebuli.
Przykryj blachę folią aluminiową, włóż do piekarnika. Piec 1 godzinę w 180°C. Po upływie czasu zdejmij folię, nałóż majonez na plastry. Posyp tartym serem.
Umieść blachę w piekarniku. Piecz przez kolejne 15-20 minut. Pieczone mięso podawane jest ze świeżą sałatą i posiekanym pomidorem.