Na sam początek, ugotuj ziemniaki bez obierania ich. W międzyczasie wlej na patelnie trochę oleju, pozostaw na chwilę do rozgrzania, a następnie włóż na nią mięso mielone.
Posól i popieprz je według własnego uznania. Pokrój boczek na małe kawałki, a następnie dodaj go do mięsa mielonego. Kiedy już to zrobisz, duś je razem na patelni. Po tym, jak boczek i mięso mielone uduszą się dostatecznie, dodaj do nich mąkę, wymieszaj, a następnie dolej mleka, cały czas mieszając.
Przestań dopiero w momencie, gdy sos zgęstnieje. Kiedy to już nastąpi możesz zgasić sos. Teraz musisz zająć się ziemniakami. Jeśli są już miękkie, zgaś je i poczekaj aż trochę ostygną, aby następnie przekroić je na pół i wydrążyć z nich cały miąższ.
Następnie ugnieć cały środek ziemniaków i połącz go ze zrobionym wcześniej sosem. Do wszystkiego dodaj także kilka łyżek sosu pomidorowego.